Vad du behöver i stallet

Stallet är hästarnas hem

Hästar behöver sällskap, vatten och grovfoder för att må bra. Hästar går oftast ute om dagarna och i stall över nätterna. Ordning och reda är bra riktlinjer i ett stall – det handlar om din och hästens säkerhet. Det är ett stort nöje att ha en egen häst, men som djurägare har man ett stort ansvar. Om du är osäker på vad du behöver i stallet kan du hitta lite inspiration i texten nedan.

När du behöver köpa saker till stallet kan du exempelvis besöka Hööks eller Börjes i Tingsryd. De har det mesta du kan tänka dig för häst och stall. Innan du besöker dem behöver du veta vad du behöver. Du vet säkert bäst själv vad du behöver men det är alldeles för lätt att glömma.

Hööks toppsäljare för stall och hage är stallgrepar, sadelhängare, hakar, hängare, equi-ping, hinkar och hakar med plattor. Det är basic-grejer som är nog så viktigt. Börjes i Tingsryd har delat in stallinredning i flera underkategorier – krubba och hink, vattenkoppar, hängare och krokar, redskap och övrig. Under övrigt hittar du hösäckar, hönät, hovtång, balkniv, håltång, termometer, mätband, foderstatstavla, namntavla och boxgardin.

På Jordbruksverkets hemsida hittar du vikta riktlinjer du måste tänka på vad gäller inredning och utrustning i stallet. Det viktigaste du måste tänka på att inredning och utrustning inte på något sätt får riskera att skada hästen. Golv i boxar och spiltor måste vara försedda med ströbädd för att hästarna ska ha tillgång till bra liggkomfort. Det må låta självklart, men tåls att sägas ändå.

Du vet bäst själv vad du behöver i ditt stall. Några saker är mer viktiga än andra. Hööks och Börjes i Tingsryd har lång erfarenhet från branschen och kan vara en god hjälp på vägen när du funderar över vad som fattas i ditt stall. Besök gärna dem på nätet för att inspireras.

stallet